Om du har en katt teckna då en kattförsäkring 2022

Att ha en katt är förstås otroligt roligt, men det kan samtidigt bli väldigt dyrt, om katten blir sjuk och behöver vård, framför allt om katten behöver läggas in på djursjukhus. För att man ska kunna vara helt säker på att ens katt ska kunna få rätt vård, oavsett kostnaden för detta, är det därför viktigt att ha en kattförsäkring. Dessa försäkringar hjälper dig nämligen med vårdkostnader för katten, så du slipper oroa dig över att inte kunna bekosta dem själv. Det har trots allt hänt att folk tvingats avliva sina katter bara för att de inte haft råd med den livsnödvändiga vård katten behövt, och denna sits vill man ju verkligen inte hamna i.

Olika kattförsäkringar

Trots att de flesta kanske drar sig lite för att teckna fler försäkringar än vad man kanske behöver tycker vi därför att man måste ha en kattförsäkring som kattägare. Dessa försäkringar är inte särskilt dyra idag då det finns flera olika försäkringsbolag som erbjuder dem. Så om man söker runt lite kan man ofta hitta ett ganska förmånligt alternativ att teckna. För att kunna göra detta krävs det dock att man bekantar sig med priser och villkor för flera olika kattförsäkringar, men glöm inte att du inte bör välja en kattförsäkring bara för att den är billig. Kolla även upp vad du får för dina pengar, ersättningsmässigt, samt vilka undantag som anges för försäkringen. Ibland kan det nämligen vara värt att betala lite mer, men i gengäld få en betydligt bättre kattförsäkring. Att man gjort det är man ofta glad över när en skada väl inträffar.

Detta påverkar försäkringspremien för en kattförsäkring

Väldigt många olika saker påverkar en försäkringspremie, och detta gäller även för kattförsäkringar. Bland annat kommer försäkringsbolaget att titta på om det är en hona eller hane man har (att försäkra en hane kostar mer), vad det är för ras det gäller samt hur gammal katten är. Detta betyder att den som vill försäkra flera olika katter kan få betala olika mycket per katt. Väljer man att ha sin kattförsäkring hos ett bolag där man även har andra försäkringar kan detta bli billigare, eftersom man då blir berättigad till en mängdrabatt, läs mer om detta på sajten kattförsäkringen.se.

Detta ersätts inte av en kattförsäkring

Som sagt varierar det lite mellan försäkringarna vad undantagen är. Detta är upp till varje försäkringsbolag men i regel brukar inte tandsjukdomar omfattas och det samma gäller för förebyggnade vård och mediciner samt beteenderubbningar. För den som vill kolla upp vilka undantag som finns i en viss specifik kattförsäkring gäller det att läsa villkoren för denna försäkring.